Norsk Forening For Musikkterapi ble stiftet i 1972 og har som hovedmål å fremme forståelsen for musikkterapi og etableringen av musikkterapeutisk praksis i Norge.

VEILEDNING

VEILEDNING

Å begynne i ny jobb kan ofte oppleves krevende og overveldende og det er mye å sette seg inn i som nyansatt. Ikke minst det å bli tydelig, både for seg selv og kollegaer vedrørende musikkterapeutens og musikkterapiens rolle og funksjon. Erfaring har vist at veiledning i en oppstart- og etableringsfase av erfarne profesjonsutøvere kan være til god hjelp. Derfor starter NFMT et pilotprosjekt med veiledning for nyutdannede musikkterapeuter.

Veiledningen er gruppebasert og ledes av Rita Strand Frisk, som er en erfaren profesjonsutøver og
veileder. Veiledningen tar utgangspunkt i veisøkers praksisutfordring(er). Disse kan være knyttet til klientarbeid, tverrprofesjonelt samarbeid eller andre utfordringer musikkterapeuten møter på arbeidsplassen. Målet er å bli bevisst sin egen identitet som musikkterapeut og trygg i utøvelsen av musikkterapi på ny arbeidsplass. Dette vil gruppen jobbe med gjennom refleksjon rundt ulike muligheter og perspektiver, sett fra f.eks. pasient/bruker/deltaker-perspektiv, eller sett fra ledernivå eller mellomledernivå. Dette innebærer også en bevisstgjøringsprosess rundt hvordan man kommuniserer og formidler egen fagkompetanse til ulike ledere og kollegaer for å få aksept og respekt for egen profesjon.

Veileder: Rita strand frisk

Rita Strand Frisk er førstelektor i musikkterapi (nå pensjonist). Hun var ansatt på Norges musikkhøgskole i 18 år og ledet musikkterapistudiet, praksis for studentene, underviste og veiledet masterstudenter. Før dette jobbet hun som rådgiver ved Torshov kompetansesenter (StatPed) (8 år) og som veileder i tverrfaglig spesialpedagogisk team i bydel Søndre Nordstrand (6 år). Hennes første jobb som musikkterapeut var ved Haug spesialskole i Bærum (9 år) og deretter arbeidet hun ved Blindernveien spesialskole og barnehage i Oslo (3 år). Frisk har gjennom en årrekke også vært svært aktiv i fagpolitisk arbeid for musikkterapeutene i Creo – forbundet for kunst og kultur (tidligere MFO). 

Tidsplan

Gruppen vil møtes ca. hver tredje uke i Oslo

Høst 2022:
Mandag 24. Oktober
Mandag 14. November
Mandag 5. Desember

Vår 2023:
Mandag 9. Januar
Mandag 6. Februar
Mandag 3. Mars

Betaling

Deltakeravgiften er 2000 kr pr. deltaker. Inkludert i dette er:

-       6 veiledningsøkter á 2 timer og 30 minutter (17:30-20:00)

-       Kaffi/te og snacks på møtene

-       Leie av lokaler i Seilet (inngang vis-á-vis, Fossveien 24, Steenstrups gate 17)

PÅMELDING INNEN 18. oktober

Det er plass til 6 deltakere i pilotprosjektet. Dersom pilotprosjektet blir vurdert som en nyttig veiledningsform vil vi jobbe for å etablere tilsvarende tilbud andre steder i landet. Meld deg på i skjemaet under.

Ved spørsmål, ta kontakt med christine@musikkterapi.no

Bli med på Polyfon-konferansen 2022!

Bli med på Polyfon-konferansen 2022!

Bergen kommune søker Musikkterapeut/Musikkpedag. Vikariat i 100% stilling

Bergen kommune søker Musikkterapeut/Musikkpedag. Vikariat i 100% stilling