Norsk Forening For Musikkterapi ble stiftet i 1972 og har som hovedmål å fremme forståelsen for musikkterapi og etableringen av musikkterapeutisk praksis i Norge.

Invitasjon til intervju i masteroppgave

Invitasjon til intervju i masteroppgave

Hei, mitt navn er Camilla, jeg vil gjerne invitere musikkterapeuter som er ansatt i eller har arbeidstilknytning til psykisk helsevern, tverrfaglig spesialisert rusbehandling (TSB), kommunale tjenester for psykisk helse og rusarbeid eller andre stillinger i psykisk helsevern og rusomsorg til å delta som informanter i masterprosjektet mitt om Wounded Healers og egenomsorg. Invitasjonen gjelder for de nevnte arbeidsformene i opptaksområdene til Helse Bergen og Helse Fonna, i tillegg til kommuner og private og privat-ideelle organisasjoner i Vestland fylke og nordre del av Rogaland fylke. Hovedfokuset i oppgaven er musikkterapeutens egne livserfaringer rundt deres psykiske helse, og jeg vil derfor intervjue musikkterapeuter som jobber i psykisk helsevern fordi arbeidsplassen vil forhåpentligvis reflektere musikkterapeutenes tilknytning til essensen av ‘the wounded healer’. Essensen i ‘the wounded healer’ arketypen beskriver mennesker som aktivt går inn for hjelpe andre mennesker som er i utfordrende livssituasjoner som de selv har erfaring med. Mer konkret kan dette beskrive musikkterapeuter som valgte musikkterapiyrket med motivasjon for å støtte mennesker i livskriser som kan ligne en krise som musikkterapeuten selv har gått gjennom. Samtidig i denne oppgaven er egenomsorg, også kalt self-care, kodeordet for selve bearbeidelsen av tidligere livserfaringer. Det ønskede målet med masteroppgaven er å vise musikkterapeuter som medmennesker og likestille dem på et bredere grunnlag med pasientene de behandler. 

Ved å stille som informant innebærer det hovedsakelig at du tar del i to intervjuer; intervjuene vil være individuelle og semistrukturerte. Første intervjuet er hovedintervjuet som vil vare ca. 60 min og deltakerne vil få spørsmål knyttet til deres identifisering som en wounded healer, egenomsorgsstrategier, relasjonsbygging med klienter og arbeidsforhold. Det andre intervjuet vil være et oppfølgingsintervju med hensyn til den sensitive tematikken, som tar plass noen uker etter det første intervjuet slik at jeg får tid til å transkribere og sende dette til deltakeren. Deltakeren vil med andre ord få tid i forkant av det andre intervjuet til å gå gjennom transkriberingen og tenke over det som har blitt sagt i hovedintervjuet. I oppfølgningsintervjuet får deltakerne mulighet til å legge til, endre på eller stryke noe av det de har sagt i første intervju. Oppfølgingsintervjuet vil også gi meg muligheten til å dobbeltsjekke og klarere med deltakerne at jeg har forstått og transkribert rett.

Kriterier for deltagelse: 

  • Har på et tidspunkt i livet fått behandling for psykisk helseutfordring

  • Har en bevissthet rundt utfordringene de har stått eller står med

  • Er ansatt i eller har arbeidstilknytning til psykisk helsevern, tverrfaglig spesialisert rusbehandling (TSB), kommunale tjenester for psykisk helse og rusarbeid eller andre stillinger i psykisk helsevern og rusomsorg

  • Arbeidsformene gjelder for opptaksområdene til Helse Bergen og Helse Fonna, i tillegg til kommuner og private og privat-ideelle organisasjoner i Vestland fylke og nordre del av Rogaland fylke

  • Har en godkjent utdanning i musikkterapi

    Er du interessert og ønsker å ta kontakt angående deltakelse eller mer informasjon, kan du ringe/sende melding til +4748289294 eller sende e-post til cko013@uib.no.

Frist til å sende svar om deltakelse er 22. februar.

Veileder for masteroppgaven er Wolfgang Schmid, professor i musikkterapi ved Universitetet i Bergen.

Med vennlig hilsen,
Camilla Kolbeinsen
Masterstudent ved Universitetet i Bergen,
Integrert masterprogram i musikkterapi

Veiledende stillingsbeskrivelse for musikkterapeuter i skolen

Veiledende stillingsbeskrivelse for musikkterapeuter i skolen

Rockovery: Oslo 2021

Rockovery: Oslo 2021