Norsk Forening For Musikkterapi ble stiftet i 1972 og har som hovedmål å fremme forståelsen for musikkterapi og etableringen av musikkterapeutisk praksis i Norge.

Invitasjon til formidlingsdugnad!

Invitasjon til formidlingsdugnad!

Etter initiativ fra POLYFONs erfaringpanel, jobber nå POLYFON kunnskapsklynge for musikkterapi sammen med Norsk forening for musikkterapi for å utvikle et innføringskurs i musikkterapi for brukere, pårørende, erfaringskonsulenter og andre ressurspersoner. Kurset vil ta for seg kunnskap om og erfaringer med musikkterapi innenfor ulike praksisfelt i ulike deler av livsløpet. Kurset vil være gratis.

Kurset var i utgangspunktet tenkt som et vanlig kurs med fysisk oppmøte, men som en konsekvens av koronasituasjonen digitaliserer vi i stedet kurset, og det innebærer at vi planlegger å bl.a. bruke videoklipp med brukere og musikkterapeuter.

Vi ønsker derfor kontakt med musikkterapeuter som kan tenke seg å være med på en dugnad ved å spille inn noen korte klipp av seg selv, gjerne også sitt arbeid (se eksempel på videoklipp). Og dersom du har kontakt med en bruker som du tror kan tenke seg å bidra, så håper vi du vil videreformidle vår forespørsel, og evt. hjelpe vedkommende med innspilling. Til sammen håper vi å få inn klipp som viser bredden i musikkterapeutiske arbeidsfelt, som dekker hele livsløpet og som viser musikkterapeuter og brukere fra hele landet, og vi vil prøve å få til en god kjønnsbalanse. 

Vi håper at DU vil si ja til å bli med på denne dugnaden for å spre informasjon om musikkterapi. Brukere som blir med får et gavekort på 500 kroner!

Om du er interessert i å bidra – send i første runde en bekreftelse pr e-post til kursutvikler Marte Halås Anyan martesort@gmail.com. I den e-posten skriver du noen få stikkord på hva du ville tatt med under spørsmål 2 og 3 for musikkterapeuter (se reginotat under). Disse stikkordene vil gi oss en pekepinn på hvilket utvalg som vil kunne hjelpe oss å få fram helheten av faget. Du vil få rask tilbakemelding på den e-posten, og evt. bli invitert til neste runde der du sender inn dine videoklipp. Alle klipp må deretter sendes til Marte innen 1. september 2020 (se reginotat for detaljer). Marte vil gå gjennom alle innsendte klipp og vurdere dem med tanke på de hensyn som er beskrevet over.

Vi jobber fram mot kursoppstart til høsten.

På forhånd takk for ditt bidrag!

Utredning av muligheter for spesialistutdanning i musikkterapi

Utredning av muligheter for spesialistutdanning i musikkterapi

Nasjonalt kompetansenettverk for musikkterapi med barn og unge

Nasjonalt kompetansenettverk for musikkterapi med barn og unge