Norsk Forening For Musikkterapi ble stiftet i 1972 og har som hovedmål å fremme forståelsen for musikkterapi og etableringen av musikkterapeutisk praksis i Norge.

Akershus universitetssykehus HF søker Musikkterapeut

Akershus universitetssykehus HF søker Musikkterapeut

Musikkterapeut - Musikkterapi til syke nyfødte og deres foreldre - 50% engasjementstilling

Musikkterapeuten ansettes i avdeling Barn og unges psykiske helse, en klinisk avdeling i Barne- og ungdomsklinikken som skal bidra til en helhetlig og integrert tjeneste. Avdelingen tilbyr psykiske helsetjenester til BUKs pasienter og deres familier, både premature nyfødte, pasienter med kroniske eller livstruende sykdommer og komplekse psykosomatiske lidelser. Tilbudet gjelder både innlagte pasienter og pasienter under poliklinisk oppfølging. Avdelingen har idag 8,3 fagstillinger med barnepsykiatere, psykologer, familieterapeuter og musikkterapeuter. En musikkterapeut i 50%  stilling er øremerket avdeling for Nyfødtintensiv (NFI).

Avdeling Nyfødtintensiv behandler barn født ned i 26 svangerskapsuke og syke nyfødte under 3 måneder som behøver intensivbehandling. Avdelingen har et sterkt fokus på familiesentrert omsorg og arbeider etter modeller som NIDCAP og NBO.

Musikkterapien ved NFI inngår i avdelingens tverrfaglige behandling  og skjer i tett samarbeid med øvrig fagpersonell. Den faglige tilnærmingen baserer seg på "Rhytm, breath, lullaby".

Akershus universitetssykehus HF er en arbeidsplass med stort mangfold. Det er en klar styrke, og avgjørende for å løse våre mange oppgaver innen pasientbehandling, pasientoppfølging, forskning og undervisning. Vi ønsker oss derfor også et mangfold av søkere til ledige stillinger, og oppfordrer alle kvalifiserte til å søke, uavhengig av identitet og bakgrunn.

Arbeidsoppgaver

  • Musikkterapien skal støtte og veilede foreldrene i samspill- og tilknytningsprosessen med sitt barn. Det legges vekt på etablering av gode relasjoner mellom terapeut og familien.

  • Det vies særlig fokus til stemmebruk da barnet tidlig trenger å høre stemmer og stemmen er en tilgjengelig ressurs for foreldrene selv under sykehus oppholdet. I tillegg brukes et utvalg tilpassede musikkinstrumenter i arbeid med barn som over tid har behov for variert stimulering.

  • Terapeuten samarbeider med sin musikkterapeutkollega som har anvsar for de øvrige paseinter ved BUK. Samarbeidet dreier seg i hovedsak om å løfte fram musikkens rolle i sykehusmiljøet, men også om synliggjøring av musikkterapitilbudet for familiene ved BUK. Eksempler er gangkonserter inne på avdelinger og bidrag ved markeringer og feiring av høytider gjennom kalenderåret

BUP Haugesund, Helse Fonna HF søker musikkterapeut

BUP Haugesund, Helse Fonna HF søker musikkterapeut

Ledig stilling som fagansvarlig i Norsk forening for musikkterapi

Ledig stilling som fagansvarlig i Norsk forening for musikkterapi