Norsk Forening For Musikkterapi ble stiftet i 1972 og har som hovedmål å fremme forståelsen for musikkterapi og etableringen av musikkterapeutisk praksis i Norge.

Rockovery: Bergen

Rockovery: Bergen

Konsert med plateaktuelle artister fra musikkterapi!

Gratiskonsert på Madam Felle onsdag 10.mai kl 20.00


Artistene Angelica Kjos, Soul Party og Gatens Evangelium har minst to ting til felles: De har alle tilknytning til musikkterapi og de platedebuterte i 2016. Musikken spenner seg fra bergensrock til indiepop, og reflekterer levde liv, dyrekjøpte erfaringer og håp i horisonten. Konserten er del av fagkonferansen Recovery: Rus og psykisk helse, som arrangeres av Bergensklinikkene på Radisson Blu Royal Hotell, Bryggen, 10. - 11. mai. Recovery handler om å rette fokus mot det som gir et godt liv på tross av psykiske helseproblemer. Musikk har spilt en viktig rolle i recovery-prosessen til alle artistene som står på scenen denne kvelden. Velkommen til en konsert utenom det vanlige!

Angelica Kjos er et løvetannbarn i ordets mest ekstreme forstand. Hun flyktet fra Irak som 4-åring, men livet i Norge ble ikke som hun hadde håpet. Etter mange år med ekstreme livspåkjenninger har hun endelig sprunget ut av asfalten, kjempet og blomstret. En ekte løvetann. Hun har nå vært rusfri i 3 år, og jobber for å hjelpe andre som har det vanskelig. I 2016 gav hun ut sangen «Løvetann» på plateselskapet Victoria Grammofon. Stemmen er full av sjel, som bare et levd liv kan ha. Hun har med seg Hans Petter Solli på gitar. Lytt: https://victoriagrammofon.com/2016/06/11/angelica-kjos-arets-lovetann/

Soul Party har høstet gode kritikker for EP'en "Wicked Times", produsert av Yngve Sætre i Duper Studio. «Musikalsk er dette en bra blanding av indiegitar funk og soul – og med en vokalist som har hørt mye på Damon Albarn», heter det i plateanmeldelsen fra Bergensmagasinet. Legger du til en god dose psykedelia, er dette en dekkende beskrivelse av musikken til Soul Party. Låtskriver, vokalist og gitarist Francis McAuley er mest kjent fra undergrunnsbandet Love the Mink, som i 1999 vant musikkonkurransen Zoom foran Sondre Lerche. Francis omtales gjerne med fornavn i musikkmiljøet i Bergen, og forventningene er store når han har ett nytt prosjekt på gang. Med seg i Soul Party har han tidligere Good Time Charlie-bassist Øystein Lydvo, og unge, lovende og stødige Preben Samuelsen på trommer. CD'en blir å få kjøpt under konserten. Lytt: http://phonofile.link/soul_party

Gatens Evangelium spiller fengende bergensrock og har lenge vært en live-favoritt på byens konsertscener. Bandet består av låtskriver Morten Sommerbakk på vokal, Sigurd Ekenes på el.gitar, Bjarte Stien på el.gitar/keyboard, Geir Akse på trommer og Lasse Tuastad på bass. Da Bergensmagasinet skulle kåre den beste musikken fra 2016 rangerte de release-konserten til Gatens Evangelium på en 6. plass over årets beste konserter, og EP’en «Løp for livet» på en 25. plass over årets beste plater. «Morten Sommerbakk skriver sterke tekster fra livets skyggeside, og fremfører dem med en medfølende sårhet i stemmen», skriver Magne Fonn Hafskor om debutplata. «Har du hørt den, vet du noenlunde hva du fikk her – bortsett fra at Gatens Evangelium live låter både tettere, mer energisk og pønka enn studioversjonen», skriver han om release-konserten deres. EP’en kan du høre på nett, men vil du oppleve bandet live bør du ta turen til Madam Felle denne kvelden! Lytt: http://phonofile.link/loep-for-livet

Support: Lost & Found med musikkterapibrukerer fra Helse Bergen og Stiftelsen Bergensklinikkene. Se videoen til «Våpenbror» med musikkterapeut Steinar Hjelmbrekke her: http://bergensmagasinet.no/aktuelt/rus-bit-bildet/

Rockovery på Spotify: https://open.spotify.com/user/olyd/playlist/2SSlV8DaKN1LNGJGHFedx7

 Rockovery på Tidal: https://tidal.com/playlist/c7f42f59-d946-4b68-be73-76fd8549bc2f

Arrangementet støttes av POLYFON - kunnskapsklynge for musikkterapi og arrangeres i samarbeid med NFMT - Norsk forening for musikkterapi, www.musikkterapi.no.                                                          

Kontaktperson: Musikkterapeut Øystein Lydvo, olyd@helse-bergen.no


 

Fjell kommune søker etter musikkterapeut

Fjell kommune søker etter musikkterapeut

Etterutdanning i musikkterapi

Etterutdanning i musikkterapi