All in Forside

Musikkterapeutiske tjuvstartar. Eller: føre var, før og no

Det følgjande er ein skriftleggjort versjon av opningsføredraget ved den femte norsk musikkterapikonferansen, arrangert av NFMT 7.-9. juni 2018 (Jubileumskonferansen 40 + 30). Eg takkar for invitasjonen til å halde føredraget, og for sjansen til å reflektere over norsk musikkterapis historie og framtid, saman med professor Gro Trondalen ved Norges musikkhøgskole. 

Av Professor Brynjulf Stige

World Music Therapy Day

World Federation of Music Therapy har i år valgt å fokusere på presentasjon av musikkterapi i forbindelse med verdensdagen for musikkterapi, 1 mars, altså i dag. NMFT markerer dette ved å presentere bandet Instrain Matherix.

MFO har enkeltmedlemmer ansatt i ulike helseforetak, og det kan by på utfordringer å ivareta disse medlemmene, særlig med tanke på lokale lønnsforhandlinger. FO har tillitsvalgte i alle helseforetak. MFO og FO inngår derfor en samarbeidsavtale med målsetning og at MFOs medlemmer skal  bedre ivaretas i lønnsutvikling, og informeres om saker som drøftes og forhandles i det enkelte helseforetak

Fagfelt i framgang!

Musikkterapi i Pediatri (MiPe) hadde i november 2017 nok et engasjerende og motiverende to-dagers seminar. Denne gangen møttes de i Bergen, og Barne-og ungdomsklinikken ved Haukeland universitetssykehus var vertskap med støtte fra POLYFON. Seminaret ble lagt opp til en lukket dag for nettverket og en åpen seminardag med inviterte forelesere.

Av Julie Mangersnes

KOMP

Støtteordning for kortere kurs, opplæringsprosjekter og andre kompetansehevende tiltak innen rock, jazz, norsk og samisk folkemusikk, verdensmusikk, blues, viser, hip hop med mer – har søknadsfrist 15. desember 2017.